Bistro
Zdrowa, zbilansowana, sezonowa kuchnia wegetariańska powstająca z szacunkiem do planety
Jesteśmy zakochani w bogactwie smaków, jakie oferuje nam kuchnia wegetariańska i wegańska - wiemy, że nie potrzebuje sztucznych dodatków. W naszych daniach wykorzystujemy ekologiczne składniki od lokalnych dostawców. Nie używamy rafinowanego cukru, mrożonek ani półproduktów. Słodzimy ekologicznym cukrem trzcinowym, miodem z własnej pasieki, syropem z agawy lub klonowym. Troszczymy się o naszą planetę, dlatego dania na wynos pakujemy wyłącznie w słoiki na wymianę lub w opakowania biodegradowalne.

OMLET Z KIMCHI I OPALANĄ SAŁATĄ RZYMSKĄ
serwowany z kolendrą, czerwoną papryką, kiełkami fasoli mung, sosem tofumiso i pieczywem.
JAJKA „PO BENEDYKTYŃSKU”
serwowane na brioszce, ze świeżym szpinakiem i awokado, obficie polane sosem holenderskim.
JAJKA SADZONE Z PIECZONĄ DYNIĄ
serwowane z opalaną sałatą rzymską, sosem winegret i pomidorkami cherry BG.
CIEPŁY TOST Z PIECZONYMI POMIDORKAMI CHERRY I ŚWIEŻYM SZPINAKIEM
serwowany do wyboru:
– z jajecznicą
– z tofucznicą VEGAN.
TACOS Z GUACAMOLE I CHILI SIN CARNE
serwowane z kolendrą i limonką VEGAN, BG.
SZAKSZUKA
serwowana do wyboru:
– z jajkiem poche
– z tofu, VEGAN
plus pieczywo, opcja BG.
KLUSKI LENIWE Z SOSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY
serwowane świeżymi owocami, orzechami i sosem porzeczkowym BG.
BUŁA RYŻOWA 17 zł
z zestawem powideł Wege Umami VEGAN, BG.
CHEDDAR PANIEROWANY
serwowany z sosem żurawinowym i wegan majo truflowym BG.
KOLOROWY TALERZ HUMMUSÓW
trio - dyniowy, buraczany i z suszonym pomidorem - serwowane na bezglutenowym placku z ziołami VEGAN, BG.
CHILI SIN CARNE Z SOSEM GUACAMOLE I NACHOSAMI
serwowane z kolendrą, chilli i limonką VEGAN, BG.
PORCJA POLIFENOLI
gruszka, pieczona dynia hokkaido, jarmuż, orzechy nerkowca, pomarańcze, burak, szpinak, prażone pestki dyni z dressingiem winegret VEGAN, BG.
BOCZNIAK MIKOŁAJKOWY
serwowany z truflowymi ziemniaczkami, kalafiorem romanesco, marchewką, porem, brokułem, jarmużem, pomidorkami cherry i dressingiem Wege Umami na ciepłym sosie z pieczarek portobello VEGAN, BG.
KLOPSIKI WARZYWNE
serwowane na puree ziemniaczanym z sezonowym sosem i sałatą rzymską.
PYZY GRZYBOWE
z pieczarkami, serwowane na sosie cebulowym z portobello i nutą trufli oraz grzybami shimeji VEGAN, BG.
MAKARON SOJOWY Z YUBĄ
z grzybami shimeji, edamame, porem, brokułem, papryką czerwoną, marchewką, orzechami ziemnymi, kiełkami fasoli mung, kapustą pak choi i sosem Wege Umami, posypany kolendrą i szczypiorkiem VEGAN, BG.
SMAŻONE HALLOUMI
serwowane z pieczonymi warzywami korzeniowymi, skiełkowaną czarną soczewicą i jarmużem na sosie dyniowym BG
DYNIOWA ZUPA WEGE UMAMI
serwowana z makaronem z fasoli mung, grzybami shimeji, edamame, kapustą pak choi, kiełkami fasoli mung, pieczonymi pomidorkami cherry, nori, szczypiorkiem oraz kolendrą VEGAN, BG.
Dodatkowo możliwość wkomponowania:
– jajka poche + 3 zł
–tofu + 5 zł
ZUPA GROCHOWA WĘDZONA DREWNEM BRZOZOWYM
VEGAN, BG.
ROSÓŁ MOCY
serwowany z makaronem, brokułem i pomidorkami cherry VEGAN, BG.
ZUPA DNIA
– zapytaj w barze.
FRYTKI
z batatów lub ziemniaków VEGAN, BG.
ROSOŁEK MOCY Z MAKARONEM
VEGAN, BG.
PIEROGI WIŚNIOWE ALA HUBBA BUBBA NA MASEŁKU
KLOPSIKI WARZYWNE Z PUREE ZIEMNIACZANYM
NAPOLEONKA
Serwowana z sosem żurawinowym i owocami VEGAN.
FONDANT CZEKOLADOWY
serwowany z kruszonką orzechową i owocami BG.
TARTA DYNIOWA
z bitą śmietaną.
DESER DNIA
- zapytaj w barze.
PANCAKES
SOK ŚWIEŻO WYCISKANY Z POMARAŃCZY
KOKTAJL ZIELONY
szpinak, jabłko, ogórek, sok pomarańczowy.
KOKTAJL OWOCOWO - JAGODOWY
banan, truskawka, czarna porzeczka, sok pomarańczowy.
MARTINI TONIC 0%
karafka/kieliszek.
SANGRIA Z PROSSECO 0%
karafka/kieliszek.
MAJESTEA - KOMBUCHA
MEDUZYNA - KOMBUCHA SZAMPAŃSKA
NAPOJE GAZOWANE BUTELKOWANE
LUNCH + PODWIECZOREK
ZUPA + II DANIE
II DANIE
ZUPA
WRAP DNIA
(dostępny przez cały dzień)
BOWL DNIA
(dostępny przez cały dzień)
ALKOHOLOWE
GIN TONIK Z OGÓRKIEM I RÓŻOWYM PIEPRZEM
Cztery opcje smakowe do wyboru:
– rabarbar, malina
– imbir
– ekstrakt z kwiatu bzu
LA ISLA BONITA
Gin z sokiem porzeczkowym i owocami
WÓDKA SOUR
Żubrówka czarna, sok z cytryny, syrop cukrowy, angostura *opcja wegan
GIN SOUR
Gin Bombey, sok z cytryny, syrop cukrowy, angostura *opcja wegan
WHISKEY SOUR
Whiskey, sok z cytryny, syrop cukrowy, angostura, białko *opcja wegan
APEROL SPRITZ
Prosecco, Aperol, woda gazowana, pomarańcza
MIMOZA
Prosecco, sok pomarańczowy
MARTINI DRY
Martini dry, gin, skórka cytryny
BEZ ALKOHOLU
GIN TONIK Z OGÓRKIEM I RÓŻOWYM PIEPRZEM
Cztery opcje smakowe do wyboru:
– rabarbar, malina
– imbir
– ekstrakt z kwiatu bzu
LA ISLA BONITA
Gin 0% z sokiem porzeczkowym i owocami
APEROL SPRITZ 0%
Prosecco 0%, Aperol, woda gazowana, pomarańcza
MIMOZA 0%
Prosecco 0%, sok pomarańczowy
MARTINI DRY 0%
Martini 0%, gin 0%, skórka cytryny
PIWO
NOOK SESSION IPA Z NATURALNYMI SOKAMI
– Z nutą buraka i rabarbaru
– Z nutą marchewki
– Z nutą pomidorową
– Z nutą ogórkową 0%
NOOK CZAS NA PRZERWĘ
White IPA
DZIEŃ WOLNY
Pszeniczne
GAMBRINUS
Pilzner
SVIJANY RITERMY
Lager
RIEDENBURGER UR-HELLES 0%
Lager 0%
RIEDENBURGER HAFE WEIZEN 0%
Pszeniczne 0%
WINO MUSUJĄCE
PROSECCO SPUMANTE BRUT
herbu Floriana von Stepskiego-Doliwy
PROSECCO BEZALKOHOLOWE
0%
WINO
BIAŁE
FALANGHINA - BENEVENTO
Włochy
SAUVIGNON BLANK - THE FOUNDER
Nowa Zelandia
PINOT GRIGIO - DELLE VENEZIE
Włochy
RIESLING CLASSIC - JOACHIM FLICK
hNiemcy
PINON GRIS SKIN CONTACK
Winnice Wzgórz Trzebnickich - polskie wino białe
CZERWONE
AGLIANICO - BENEVENTO
Włochy
MARSELAN - VILLA BLANCHE
Francja
TEMPRANILLO - SIERRA CANTABRIA SELECCION
Hiszpania
PRIMITIVO NERO DI TROIA - SANT ANDREA
Włochy
Żoliborz
Pon. – Sob. 10:00 – 22:00
Niedz. 10:00 – 20:00
Żoliborz
ul. Ludwika Rydygiera 16/lokal U4, 01-793 Warszawa
Wola
Pon. – Sob. 10:00 – 22:00
Niedz. 10:00 – 20:00
WOLA - Ogrody Ulricha, ul. Górczewska 124